İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: Ermeni Silahlı Kuvvetleri savaş hazırlığında

Zaman’a özel demeç veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Dış İlişkiler Danışmanı Mehmedov, Ermenistan’ın savaş hazırlığı yaptığını söyledi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ihtilaf konusu olan Dağlık Karabağ meselesinin bir çözüme kavuşturulamaması, bölgedeki gerginliği tırmandırırken, Erivan yönetiminin savaşa hazırlandığı belirtildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in Türkiye ziyaretini Zaman’a değerlendiren Cumhurbaşkanı Dış İlişkiler Danışmanı Nevroz Mehmedov, iki ülke arasında 1994 yılında yapılan ateşkes anlaşmasına Erivan yönetiminin uymadığını söyledi. Mehmedov, Aliyev’in Türkiye ziyareti sırasında Karabağ meselesinin detaylı bir şekilde masaya yatırılacağını belirterek, savaşın boyutlarının da ele alınacağını kaydetti.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin havadan ve karadan büyük hazırlıklar içerisinde olduğunu ifade eden Mehmedov, Erivan’ın savaşla ilgili bazı taktik ve teknik hazırlıklar yaptığını belirterek, ‘Azerbaycan Türkiye’den yardım bekliyor.’ dedi. Türkiye’nin bugüne kadar Yukarı Karabağ meselesinin siyasi yollarla çözülmesi noktasında büyük destekler verdiğini hatırlatan Nevroz Mehmedov, ‘Biz, bu ziyaretle, son zamanlarda Ermenilerin uluslararası arenada yürüttüğü çalışmaları ve kazanmaya çalıştığı teknik ve taktiklerin görüşülerek, daha somut bir neticeye kavuşacağı ümidini taşıyoruz. Türkiye ile Azerbaycan’ın da aynı çerçevede konuyu ele alması gerektiğine inanıyoruz.’ dedi.

‘Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeniden bir savaşın çıkması halinde Türkiye’nin rolü ne olabilir?’ şeklindeki sorumuzu; böyle bir soruyu Türkiye tarafına yöneltmek gerektiğini vurgulayarak cevaplayan Mehmedov, ‘Aslında Türkiye ile Azerbaycan arasında bu konuyla ilgili herhangi bir anlaşma yok. Böyle bir anlaşma bundan birkaç yıl önce yapılmalıydı. Ama sorunuzun cevabı, bu ziyaretle birlikte daha somut bir duruma gelecektir.’ şeklinde konuştu.

Aliyev’in Ankara ziyaretinin önemli bir başka boyutunun daha olduğuna dikkati çeken Nevroz Mehmedov, Rusya ile ilişkilerde de yeni bir sürecin başlatılmasına ihtiyaç doğabileceğini belirtti. Mehmedov, ‘Atalarımız kurtla arkadaşlık et; ama sopanı elinden düşürme.’ derler. Azerbaycan yönetimi bu konuda afaki söylem ve sözlere değil, reel ve net adımların atılmasının taraftarıdır.’ diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar kapatıldı.