İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman: Ermeniler de davet edildi

Zaman gazetesinde çıkan habere göre Ermeni soykırımı iddialarını çürütmek için Uluslararası bir Ermeni Konferansı düzenleniyor. Gazetenin bildirdiğine göre konferansa Ermeni bilim adamları da davet edildi.

Batı’da Türkiye’yi sıkıştırmak için sık sık gündeme getirilen ve Fransa Ulusal Meclisi’nce yasalaştırılan Ermeni soykırımı iddialarına cevap vermek için İstanbul’da 24–25 Mayıs tarihlerinde ‘Uluslararası Ermeni Konferansı’ düzenlenecek. İstanbul Üniversitesi tarafından bayram öncesinde hazırlık çalışmalarına başlanan konferans için 60 bilim adamına davetiye gönderildi. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı’nın (TİKA) kurucularından olan ve Dışişleri Bakanlığı’na 5 yıl ‘Türk Cumhuriyetleri Başdanışmanlığı’ yapan Prof. Dr. Mehmet Saray ve İÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Erez’in başkanlığında yürütülen konferans çalışmaları sürüyor.

Propagandaya karşı ekip

Prof. Dr. Mehmet Saray’ın verdiği bilgiye göre, konferansa 40 akademisyen, konuşmacı olarak katılacak. Aralarında Ermeni bilim adamlarının da bulunacağı 20 bilim adamı yurtdışından, 20 bilim adamı da yurtiçinden davet edildi. Konuşmacılara sorular yöneltecek, konuyla ilgili makaleler yazmış, araştırmalar yapmış 20 akademisyen de konferansa katkıda bulunacak. Konferans çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Saray, Ermeni propagandalarının önüne geçmek için çeşitli dilleri bilen 40–50 kişilik bir bilim adamları ekibi kurulmasını, arşivlerimizde ve Ermenileri kışkırtan ülkelerin arşivlerinde geniş çaplı çalışma yapılmasını, bunların yabancı dillerde yayınlanmasını önerdi.

Yorumlar kapatıldı.