İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paris’e soykırım anıtı dikildi

Fransa’nın başkenti Paris’in yakınlarındaki Sevr banliyösünde, “sözde” Ermeni soykırımı anısına anıt dikildi.

Anıtın, tarihte Sevr anlaşmasının imzalandığı ve halen seramik ve porselen müzesi olarak kullanılan binanın karşısında, geçen Cumartesi günü düzenlenen bir törenle açıldığı bildirildi.
Sevr Belediye Başkanı Koscivsko Morizet’in girişimiyle dikilen anıtın açılış törenine, bir dönem Ermeni terör örgütü ASALA’nın avukatlığını yapan Cumhuriyetçi Birlik Partisi sözcüsü Patrick Deveciyan ve Paris Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan Charles Pasqua’nın da katıldığı öğrenildi.

Paris Büyükşehir Belediye Başkanlığı, geçen ay aldığı bir kararla, başkentin merkezinde sözde Ermeni soykırımı anısına bir anıt heykel dikilmesini kararlaştırmıştı. Ermeni kompositör Komitas’ın anısına, sözde Ermeni soykırımını anmak için yapılacak bu anıt heykelin 2002 yılında tamamlanması bekleniyor.

Fransa parlamentosunun sözde soykırımı tanıma kararı, Türk-Fransız ilişkilerinin önemli ölçüde gerginleşmesine yol açmış, kabul edilen yasayı sert bir biçimde kınayan Türkiye, Paris’teki Büyükelçisi Sönmez Köksal’ı Ankara’ya çağırmıştı.

Yorumlar kapatıldı.