İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, Yunanistan, İran işbirliği

Hürriyetim’in http://www.hurriyetim.com.tr/hur/turk/01/03/08/dunya/36dun.htm adresinden duyurduğu haber şöyle…

Türkiye´nin komşuları Yunanistan, Ermenistan ve İran´ın dışişleri bakanları Atina´da buluştu ve turizm, enerji, sanayi ve iletişim alanında işbirliği anlaşması imzaladı.

Yunanistan, İran ve Ermenistan turizm, enerji, sanayi ve iletişim alanında işbirliğinde uzlaştı. Atina´daki anlaşmaya Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskaryan, İran Dışişleri Bakanı Dr. Kemal Harazi ve Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu imza attı.

Üç bakan anlaşmanın imzalanmasından sonra ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Papandreu, ülkesinin AB´nin Kafkaslara açılan kapısı olabileceğini ve Avrupa ile Kafkaslar´ı ve İran Körfezi´ni birbirlerine yaklaştırabileceğini söyledi. Papandreu, Yunanistan´ın hem İran hem de Ermenistan´la ilişkilerinin mükemmel olduğunu, imzalanan anlaşmanın atın üç ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin ilerlemesi yönündeki siyasi iradeyi gösterdiğini ifade etti.

Yunan Dışişleri Bakanı, iş adamlarına yardımcısı olması için üç ülkenin bir internet sayfası açacağını da vurguladı. İran Dışişleri Bakanı Kemal Harazi de dünyanın en büyük doğal gaz rezervlerine sahip olan Tahran´ın Ermenistan´ın enerji açığını kapatmaya hazır olduğunu açıkladı.

Harazi, İran doğal gazının Avrupa´ya nakledilmesine de değinerek doğal gazın Ermenistan ve Ukrayna üzerinden taşınabileceği gibi Türkiye-Yunanistan üzerinden de nakledilebileceğini bildirdi. Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskaryan da üç ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.