İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lusavoriç Korosu konseri

Lusavoric Korosu iddiali bir repertuar ile sevenleriyle bulusacak. Koronun konseri 22 ve 29 Nisan günlerinde AKM KONSER SALONU nda gerceklesecek.

Şef: Hagop Mamigonyan
Piyanistler: Şant Özbülbül ve Rober Doğanay

Lusavoriç Korosu Hakkında

Lusavoriç Korosu 1929 yılında Surp Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne bağlı bir kilise korosu olarak kurulmuştur. Daha sonraları halen faaliyetlerini sürdürmekte olduğu Taksim Surp Harutyun Ermeni Kilisesi’ ne nakledilmiştir. Başlangıçta sadece kilise ilahilerini seslendiren koro,sonraları Ermenice ve diğer birçok dilde çok sesli müziğe de yer vermiştir.Lusavoriç Korosu’nun şefliğini 1990’dan bu yana Hagop Mamigonyan yürütmektedir.

Hagop Mamigonyan Hakkında

Hagop Mamigonyan 1969′ da İstanbul’da doğdu. İlköğrenimi sırasında İstanbul Beldiye Konservatuarı sınavlarını kazanarak keman ve solfej eğitimi aldı. Orta öğremine Kıbrıs’taki Melkonyan Eğitim Enstitüsü’nde başlarken(1980), keman derslerini tanınmış müzisyenler Sebuh Apkaryan ve Vahan Bedelyan’la sürdürdü. Ortaöğretiminin üçüncü yılına Venedik’te Murat Raphaelyan Koleji’nde devam ettikten sonra Türkiye’ye dönerek Getronagan Lisesi’nden mezun oldu(1986) Aynı yıl Marmara Üniversitesi müzik bölümü sınavlarını kazanarak müzik öğretmenliği mesleğini seçti. TRT İstanbul Gençlik Korosu ve Opera Gençlik Korosu’nda korist ve solist olarak görev aldı. 1990 yılında üniversite eğitimini yüksek derece ile tamamladı. Aynı yıl Getronagan Lisesi’nde müzik öğretmenliğine başladı. Lusavoriç Gençlik Korosu’nu kurdu. Halen Getronagan ve Esayan Liselerinde, Dadyan ve Yeşilköy İlköğretim Okullarında müzik öğretmenliği görevini sürdürüyor..

Lusavoriç Korosu web sayfası

Yorumlar kapatıldı.