İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni, Yunan ve İranli Dışişleri Bakanları İşbirliğinin Arttırılmasını Tartışıyorlar

Yunan, Ermeni ve İranlı Dışişleri Bakanları 8 Mart’ta Atina’da üçlü ekonomik işbirliği konularını tartışıyorlar.

Yunan Dışişleri Bakanı George Papandreou, İran tarafında meslektaşı Kemal Harrazi ile Ermenistan tarafında, daha önce 9 Eylül 1999 tarihinde Erivan’da, enerji, ulaştıma ve turizm konularında işbirliği konularında iş mektubu imzaladığı Vartan Oskanyan’ı kabul edecek.

Enerji, endüstri, bilişim teknolojiler, sağlık ve insan kaynaklı
felaketlerin önlenmesi konularında işbirliğini kapsayan, geniş bir
çerçevedeki konular tartışılacak.

Toplantının karşılıklı anlaşma konusunda bir mektubun imzalanması ile sonuçlanması bekleniyor. Ermenistan heyeti 9 Mart’ta Yunanistan’dan ayrılacak.

Ermeni-Yunan-İran üçlü zirvesi ilk olarak Atina’da 1997 Aralık’ında gerçekleşmişti. İkincisi 1998’de Tahran’da, üçüncüsü de 1999’da Erivan’da olmuştu.

1999’da Erivan’daki toplantı boyunca, bakanlar İran ve Ermenistan arasında doğal gaz boru hattı inşaatına üçüncü ülkelerin katılımını tartışmışlardı. Aynı zamanda, üçlü grup yenilenebilir enerji kullanımı konusunda ilgilerini onayladılar ve kendi ülkelerinin enerji veritabanlarının oluşturulması konusunda anlaştılar. Yunanistan ayrıca, turizm, ulaştırma, endüstri, teknoloji ve ekonomi konularında eğitim seminerları organize edilmesini önerdi.

Yorumlar kapatıldı.