İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB’ye rezil olduk

Kurban Bayramı’ndaki kanlı görüntülerin hemen arkasından Avrupa Birliği’nin aday ülkelerle yaptığı çevre bakanları toplantısı için Brüksel’e gelen Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, “Avrupa Birliği’ne rezil olduk” dedi.

Aytekin, AB üyesi ülkelerle aday ülkelerin çevre bakanlarının katıldığı ve Türkiye’nin ilk kez aday ülke kabul edilerek davet edildiği toplantıda, sokaklardaki kurban görüntülerinin sorulması üzerine yanıt vermekte güçlük çekti ve önümüzdeki yıl sert tedbirler alınacağı sözü verdi.

Toplantıya girerken Radikal’in sorularını yanıtlayan Aytekin, bayramın ilk günündeki görüntüleri ‘felaket’ sözüyle yorumladı, kaçan danaların nasıl katledildiğini gözleriyle gördüğünü ve bunu bu toplantıda nasıl açıklayacağını da ‘kara kara’ düşündüğünü itiraf etti.
Önümüzdeki yıl bu konudaki tüm tedbirler alınarak bayrama girileceğini belirten Aytekin, kesilen ve kesilmek istenen kurbanların kaçışını ve devlet memurlarının bu hayvanları vurarak öldürüşünü üzüntüyle izlediğini de anlattı.

AB’nin veteriner gözetiminde kurban kesilmesini istediğini hatırlatan Aytekin, önümüzdeki yıl bu sistemi de oturtacaklarını belirtti. Kanlı kurban görüntüleri nedeniyle toplantıda zor anlar yaşayan Aytekin, bir de çevre temizliğiyle ilgili konuşma yaptı, hükümetin sorumluluklarını yerine getirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.