İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’de Ermeni tasarısı tekrar görüşülecek

ABD Kongresi’ne iki defa gelen ve en son eski başkan Clinton tarafından son anda geri çekilen Ermeni soykırım yasası, Nisan ayında tekrar kongre üyelerinin önüne getirilecek.

Prof. Dr. Haluk Ulman, Fransa’nın Ermeni Soykrım Yasası’nı kabul ettikten sonra konuyu farklı açılardan araştırmaya başladığını söyleyerek, “Bu amaçla ülkemizde Arşivler Genel Müdürlüğü’ne, yurtdışında ise çeşitli üniversiteler ile elçiliklerimizde araştırmalar yaptım. Arşivler Genel Mmüdürlüğü Ermeni meselesiyle ilgili arşivdeki bilgi ve belgeleri biraraya getirdiklerini ve 38 defter halinde Dışişleri Bakanlığı’na sunduklarını söylediler. Elçiliklerimize ve Dışişleri Bakanlığı’na gittiğimizde ise böyle belgelerin kendilerinde olmadığını söylediler. Belgeler ortada yok.” dedi.

Soykırım Yasası’nın ABD Kongresi’nde geçmesinin Türkiye için felaket olacağını söyleyen Gazeteci – Yazar Mehmet Ali Birand ile ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı tasarınını geçmemesinin büyük bir hoş sürpriz olacağını belirtirlerken, “Bush’un yaklaşımları Clinton’dan farklı. Bu nedenle daha önce 2 defa oylamadan çekilen tasarının bu sefer kabul edilmesi kesin gibi.” görüşünü dile getirdiler.

Yorumlar kapatıldı.