İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karabağ’da hala şans var

Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev ile Paris’te görüşmelere hazırlanan Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, ‘şu anda, Karabağ sorununun çözümü yolunda bir şans var’ dedi.

Ukrayna gezisi dönüşünde dün akşam Erivan’da havaalanında gazetecilere açıklama yapan, dün Aliyev ile görüşmeler için Paris’e gitti. Koçaryan, ‘Haydar Aliyev’in, sorunun askeri yöntemlerle çözümünden yana olduğuna dair haberlerin gerçekdışı olduğunu’ da belirtti.

Koçaryan, ‘Aliyev, bu yönde hiç bir açıklama yapmadı. Kendisinin Parlamento’da yaptığı konuşmanın metnini dikkatle okudum. Çok sert bir noktası yok. Sorunun çözümünü arzuladığı, varolan durumun kaygı yarattığı fikrini içeriyor’ dedi.

Ermeni lider, Paris’te Aliyev ile yapacakları görüşmelerin ardından daha net açıklamalar yapabileceklerini, girişimlerde bulunabileceklerini de ifade etti.

Karabağ sorununun çözümünun kolaylaştırılması yönünde girişimde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın, bu girişimlerini, ABD ve Rusya liderleri ile eşgüdümlü yaptığını da kaydeden Koçaryan, bu nedenle Minsk Grubu eşbaşkanı olarak Fransa’nın bu girişimlerinin daha fazla ilgi bulduğunu kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.