İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Süngülenecek ‘sözde’ Ermeni aranıyor

Hürriyet gazetesinde çıkan habere göre, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu törenlerinde “temsili” olsa bile, Ermeni rolünü almaya kimse yanaşmamış… Haber şöyle…

Erzurum’da 12 Mart’ta yapılacak kentin düşman işgalinden kurtarılışının 83’üncü yıldönümü törenleri yaklaşırken, yine temsili Ermeni çetelerinin üngelenmesinin gündeme gelmesi, krize neden oldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Mahmut Uykusuz, 5 yıldır vazgeçilen temsili Ermeni çetelerini süngüleme sahnesinin bu yıl yeniden programa alındığını açıklarken, belediye işçileri ‘‘Biz rol gereği de olsa Ermeni olmayız’’ diyerek süngülenme sahnesinin canlandırılmasına tepki gösterdi. Başkan Uykusuz, bu yılkı törenlerin görkemli olması için ne gerekirse yapacaklarını belirterek, ‘‘Konferanslar büyük ilgi toplayacak. Uzun bir aradan sonra Erzurum’un, Ermeni çetelerinden temizlenmesi temsili olarak canlandırılacak. Önce personelden gönüllüler arayacağız. Olmazsa, görevlendirme yapacağız. Ayrıca ek bir ücret vermeyeceğiz. Bunda şimdiden biraz zorluk yaşıyoruz. Ama insanın kanına dokunuyor. Erzurumlu, o yıllarda ecdadını kaybetmiş. Bunun canlhandırılması gerekir’’ dedi.

Başkan Uykusuz’un personelden görevlendirme yapacağı kararı kısa sürede Büyükşehir Belediyesi’nde yankı buldu. Karara ilk olarak itiraz eden İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli personel, ‘Süngülenen Ermeni’ olmak istemediklerini açıkladı. İtfaiye görevlilerinden Mahir Güven, Kurbani Sefil, Hüseyin Bozkaya, Nurullah Aksu ve Hakkı Uzunoğlu, ‘‘Kurtuluş töreninde kesinlikle Ermeni olmak istemiyoruz. 1 milyar lira da verseler Ermeni rolünde olmak istemiyoruz. Mahallelinin diline düşmek istemiyoruz. Törenler Ermeni süngülenmeden yapılsın’’ diye konuştular.

Yorumlar kapatıldı.