İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milli Eğitim Bakanı hakkında suç duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen 1998 Kültür Bakanlığı Roman Başarı Ödülü ve Abdi İpekçi Barış ödülleri sahibi “Emanet Çeyiz” adlı kitabın, Türkiye’den Yunanistan’a mübadele ile gönderilen Rumların 1915-1923 yılları arasında yaşadıkları olayları çarpıttığı ve Ermenilere çeşitli zulümler edildiğini iddia ettiği sebebiyle Milli Eğitim Bakanı dava edildi. Haber metni şöyle…

Türkiye Eğitim ve Öğretim, Bilim ve Kültür Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen), İlköğretim Türkçe 4. sınıf ders kitabında “Emanet Çeyiz” adlı anı kitabının tavsiye edilmesi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ve bir grup sendika üyesi, sabah saatlerinde Ankara Adliye Sarayı’na gelerek, suç duyurusu dilekçesini müracaat savcılığına verdiler.

Suç duyurusu dilekçesinde, tavsiye edilen “Emanet Çeyiz” adlı kitapta, “Türkiye’den Yunanistan’a mübadele ile gönderilen Rumların 1915-1923 yılları arasında sözde yaşadıkları olaylara yer verildiği” ifade edilerek, kitapta yazılanların “gerçeği yansıtmadığı” kaydedildi.

Kitapta, “ilkokul çağındaki çocuklara kendi ata-dedelerinin, birer eli kanlı katil olarak gösterilmeye çalışıldığı” savunulan dilekçede, kitabın aynı zamanda çocukların ahlaki gelişimini engelleyecek ifadeler içerdiği ileri sürüldü.

Dilekçenin son bölümünde, “Emanet Çeyiz” adlı kitabın tavsiye edilmesinden Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu’nun birince derece sorumlu olduğu öne sürülerek, hakkında “görevi kötüye kullanmak, devletin ve milletin manevi şahsiyetine zarar vermek” suçlarından kovuşturma yapılarak kamu davası açılması istendi.

Özcan, suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, bundan sonra MEB’in tavsiye ettiği bütün kitapları inceleyeceklerini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.