İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cemaat Vakıfları Seçimleri 6 Mayıs’ta Yapılıyor – Merkezi Seçim Kurulunun Çalışmaları Sürüyor

Yönetim Kurulları cemaatimizin tüm üyeleri tarafından belirlenen dört cemaat vakıflarımızın 6 Mayıs 2001 günü gerçekleşecek olan seçimleri için gerekli hazırlıklar Merkezi Seçim Kurulu tarafından yürütülüyor.

Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi, Galata Getronagan Lisesi, Şişli Karagözyan Erkek Yetimhanesi ve Üsküdar Kalfayan Kız Yetimhanesi cemaat vakıfları sayılıyor. Üsküdar Surp Haç Lisesi’nin ise uzun yıllar vakıf olarak hizmet verdiği halde, son yıllarda Devlet yetkilileri tarafından statüsünde belirsizlik olduğu iddia ediliyor. Vakıf yönetim kurulu üyeleri ne seçim yenilemek için Emniyet Müdürlüğü’ne, ne de durumun belirlik kazanması için
yargıya başvurmuş olduğundan, Surp Haç Lisesi’nin durumunda şimdilik bir değişim sözkonusu değil. Patrik 2. Mesrob Hazretleri bu sorunu 13 Şubat’ta Başbakan Sn. Bülent Ecevit’e bir kez daha yazılı olarak hatırlatmış ve halli için gerekenin yapılmasını istemişti.

Merkezi Seçim Kurulu hazırlıklara devam ederken, bir yandan da cemaat üyelerinin ülkemizdeki diğer seçimlerde yapıldığı gibi nispi seçim sistemine geçilmesi konusundaki istekleri yoğunlaşıyor. Merkezi Seçim Kurulu ise bu sistemin cemaat seçimlerinde uygulanamayacağını savunarak, cemaatte partilerin bulunmadığına işaret ediyor.

Patrik Hazretleri ise Merkezi Seçim Kurulu’na çalışmalarında başarılar dileyerek şöyle dedi: “Vakıf seçimlerine girişim sivil bir olaydır. Seçimlere girerek vakıflarımızda görev almak isteyen cemaat üyelerimizin Patrikhane’den referans istememesini alenen ve önemle rica ediyorum. Herhangi bir kişi veya bir grup çıkıp da ‘Patrik benim bu göreve gelmemi istiyor’ ya da ‘Bu veya şu görevde kalmamı istiyor’ derse cemaatimizin kesinlikle itibar etmemesini rica ediyorum. Kararı cemaat verecektir. Seçimler bunun için vardır. Benim ümidim cemaatimizin üyelerinin
kurumlarımızın yönetimine ve denetimine ilgi göstererek seçimlere yüksek düzeyde katılım göstermesidir.“

Merkezi Secim Kurulu asagidaki uyelerden olusuyor:

Op. Dr. Krikor Yanık, Başkan
Op. Dr. Avedis Demir, II. Başkan
Av. Diran Bakar, Sekreter
Siran Surki, II. Sekreter
Ara Avaciyan, Sayman
Av. Setrak Davuthan, Üye
Dt. Jirayr Garipgün, Üye
Arman Karabalyan, Üye
Haçik Sarılı, Üye
Garo Hamamciyan, Üye

Yorumlar kapatıldı.