İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Gazetesi: KARANFİL kan ağladı

Türkiye Gazetesi Azerbaycan’da Hocali’da 1992’de olan olaylarla ilgili anma törenlerini bildiriyor. Haber metni şöyle…

Ermenistan ve Kızılordu’ya bağlı birlikler tarafından 26 Şubat 1992’de Hocalı şehrinde yapılan katliamın üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen yaralar soğumadı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, 613 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybettiği soykırımın, dünyada eşi görülmemiş bir barbarlık ve insanlığa karşı işlenmiş cinayet olduğunu söyledi.

O dönem Azerbaycan yöneticilerinin büyük sorumluluk taşıdığını belirten Aliyev, Ermeniler’in Azerbaycan halkına karşı bulunduğu soykırım hareketlerinin aydınlanması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Azerbaycan, Hocalı katliamının bir soykırım olarak dünya çapında tanınmasını istiyor ve katliamda hayatını kaybedenler her yıl ülke genelinde anılıyor. Ermenistan ordusu ile Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Yukarı Karabağ’da konuşlandırılan 366. birliği 1992 yılında 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece düzenlediği saldırıda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı’yı öldürmüştü. Bunlardan 56’sı yakılmış ve başları kesilmişti. Hocalı katliamından sonra 1275 Azerbaycan vatandaşı da esir alınmıştı

Yorumlar kapatıldı.