İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Gazetesi: İsviçre’ye Ermeni uyarısı

Türkiye Gazetesinde çıkan habere göre İsviçre Parlementosu’ndaki girişim Türkiye ve İsviçre’nin arasını açtı. Haber metni şöyle

Ermenilerin I. Dünya Savaşı esnasında soykırıma uğradıkları iddialarının İsviçre Parlamentosu’nun birinci kurulunda katliam olarak kabul edilmesini sağlamak için yapılan girişim, Türkiye ile İsviçre arasındaki ilişkilerin gerginleşmesine yol açtı. Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerince yapılan açıklamada, Ermeni kökenli İsviçre milletvekili Josef Zisyadis tarafından verilen önergenin kabul edilmesi halinde iki ülke arasındaki ilişkilerin zarar görebileceği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, meselenin politik çıkarlara alet edilmemesi gerektiğine işaret edilerek, “Parlamentolar, bir başka milletin geçmişi ve tarihi hakkında tek taraflı ve mesnetsiz suçlamaların yapılacağı yerler değildir” ifadelerine yer verildi. Önyargılı kişilerin oluşturduğu Anti Katliam Grubu tarafından İsviçre Meclisi’nin önüne taşınmak istenen önerge tuzağına düşülmemesi yolunda uyaran Türk tarafı, meselenin artık tarihe mal olmuş bir konu olduğuna dikkat çekerek “Konuyu tarihçilerin yapacağı bilimsel araştırmalara bırakalım” tezine yer verdi.

Yorumlar kapatıldı.