İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk derneği: Soykırımı tanıyın

Ermeni soykırımının İsviçre parlamentosunda ele alınmasıyla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Milletvekili Josef Zisyadis’ in Ermeni soykırımının tanınmasını isteyen önergesine ek olarak, Almanya’daki Türklerden oluşan Soykırım Karşıtları Derneği’nin (SKD) parlamentoya verdiği 11 bin 247 imzalı dilekçesini de oturum gündemine aldığı ortaya çıktı. Dilekçe doğrudan parlamentoya verildiğinden ve Dış İlişkiler Komisyonu’nun raporunun ardından gündeme alındığından soykırımın tanınması için daha uygun bir zeminin oluşmasına katkıda bulunacak.

Dilekçeyi inceleyen Komisyon, hükümete verdiği raporunda, soykırımın gündeme alınmasına gerekçe olarak ”Derneğin Türklerden oluştuğu ve 10 bin imzanın da Türkler tarafından atıldığını” gösterdi.

SKD Başkanı Ali Erdem’ in parlamentoya yaptığı başvuruda, parlamentonun Ermeni soykırımını teyit etmesi ve Türk parlamenterlere geçmişin doğru değerlendirilmesinin demokratikleşme ve sivil toplum oluşturulmasının en önemli unsuru olduğunun anımsatılması isteniyor.

Yorumlar kapatıldı.