İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Süryani papaza yabancı ilgisi

ABD Temsilciler Meclisi’nde ‘Ermeni soykırım’ tasarısının görüşüldüğü günlerdeki “Ermenilerin yanı sıra Süryaniler de katliama uğradı” sözleri nedeniyle yargılanan Süryani Meryemana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut’un duruşmasına, yabancılar ilgi gösterdi.

Diyarbakır 2 No’lu DGM’de, tutuksuz sanık Akbulut’un hazır bulunduğu duruşmayı, İsveç ve Norveç’in İstanbul konsolosları, İsveç ve Almanya’dan sol parti milletvekilleri ile Avrupalı insan hakları temsilcileri izledi.

Basın yoluyla ‘Halkı din, ırk, mezhep ve bölge farklılığı gözeterek, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek’ suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istenen Akbulut’un konuşmasının yer aldığı Kanal D haber bülteni kasedinin talep üzerine mahkemeye geldiği, ancak bilirkişi tarafından çözümünün henüz yapılmadığı belirtildi.

Akbulut’un avukatı Muhammet Akar, yargılamanın Anayasa’ya ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu söyleyerek, “Bölgede yoğun bir Süryani ve Ermeni nüfusu bulunmadığından, TCK’nın 312. maddesindeki suçu işlemesi mümkün değil” dedi. Duruşma ertelendi. (dha)

Yorumlar kapatıldı.