İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Fransız politikacıdan Ermeni itirafı

Hürriyet’de çıkan habere göre, Fransa’daki siyasetçiler, yerel seçimler öncesi Ermeni seçmenlere şirin gözükebilmek için, Ermeni tasarını kabul ettiklerini itiraf etmeye başlamışlar. Haber şöyle…

Fransa’daki siyasetçiler, yerel seçimler öncesi Ermeni seçmenlere şirin gözükebilmek için, Ermeni tasarını kabul ettiklerini itiraf etmeye başladı.

Paris yakınlarındaki Issy-Les-Moulineaux Kasabası Belediye Başkanı Andre Santini, ‘Benim bölgemde Ermeni seçmen sayısı, Türk seçmen sayısından fazla’ diyerek, Ermeni yasasının seçimlerde koz olarak kullanıldığını açıkça itiraf etti.

Liberation gazetesinde, ‘Adayların gözü, Ermeni oylarında’ başlığıyla yayınlanan bir haberde, Paris Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan Phillippe Seguin’ın başkentte Ermeni topluluğu ile yaptığı toplantıya ve Ermeni tasarısının yerel seçimdeki önemine geniş yer verildi.

Liberation’un haberine göre, Belediye Başkanı Santini, kendi bölgesindeki Ermenilerin sayısının fazla olması nedeniyle, tasarıyı desteklediğini açıkça itiraf eden ilk Fransız politikacı oldu.

Yine aynı habere göre, Valance kenti milletvekili ve bu seçimlerde belediye başkanlığına da aday olan Michele Rivasi, kentte 5 bin Ermeni seçmen olduğunu belirterek, kendisi de oyları düşünerek tasarıyı kabulettiğini üstü kapalı bir biçimde itiraf etti.

Yorumlar kapatıldı.