İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan: Diyaloğa hazırız

NTV’de yayınlanan Yakın Plan programına katılan, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Direktörü Samuel Mıgırdiçyan, “Komşularımızdan gelen her türlü öneriyi tartışmaya ve diyaloğa hazırız” dedi.

NTV’de yayınlanan Yakın Plan programına Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Başkanı emekli büyükelçi Özden Sanberk ile birlikte katılan Samuel Mıgırdiçyan, İsmail Cem’in önerisini nasıl değerlendirdiği yolundaki bir soru üzerine, şunları söyledi:

“Fakat her şeyden önce yeni öneriler üzerinde düşünmeden, ayrıntılar üzerinde çalışma yapmaya ihtiyacımız var. Sizin diplomatik kanalları açma önerinizi konuların ana hatlarını ve gündemi belirledikten sonra onaylayabiliriz. Bu konuda uzlaşırsak neden bu sürece karşı olalım.”

SANBERK: ÖNERİ İLGİNÇ VE YARARLI

Sanberk de yaptığı konuşmada, Cem’in önerisini “ilginç ve yararlı” olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, TESEV tarafından bugün İstanbul‘da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kafkasya’da, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ciddi anlaşmazlığın tüm bölgenin güvenliğine zarar verdiğini bildirmişti. Cem, “Her iki ülke yetkilileriyle Türkiye’nin üçlü bir toplantıda bir araya gelmesinin, çözüm arayışlarına ciddi bir katkı getirebileceğini düşünmekteyim” diye konuşmuştu.

Yorumlar kapatıldı.