İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Provokatör İngiliz uçakta dayak yedi

Bulgaristan’dan dün akşam İstanbul’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer’i de taşıyan TK 1428 sefer sayılı THY uçağında Türkler’e hakaret yağdıran İngiliz yolcu David Malkew yumruklandı.

Uçakta ‘‘Siz zaten Ermenileri de kestiniz. Siz de demokrasi mi var. Siz katilsiniz ’’ diye bağıran İngiliz, hosteslere sataşıp küfretmeye başladı. Yolculuk boyunca hakaretlerini sürdüren sarhoş İngiliz yaptıklarıyla yetinmeyip ‘‘Katiller, Ermenileri katlettiniz ’’ diye bağırışını sürdürdü.

Uçak İstanbul’a indiğinde en önde oturan Ersümer uçağı terkederken Malkew, çıkmak için ayakta bekleyen Türkler’e yine sataştı. Bunun üzerine yolcular tarafından yumruklanıp burnu kanayan Malkew, Pasaport Bürosu’nda ayakta tedavi edildi. Ancak İngiliz yolcu bu kez ‘‘Bana Bakan’ın korumaları saldırdı’’ iftirasını attı. THY’nin TK 160 sefer sayılı uçağı ile saat 21.50’de Ankara’ya giden Ersümer, ‘‘Ben uçaktan indiğimde korumam yanımdaydı. Biz uçağın merdivenlerinden indiğimde kavga seslerini duyduk ama geri dönmedik. Yaptığı iftiradır. Yol boyunca yaptığı terbiyesizlikler yetmezmiş gibi şimdi de bu tür sözler söylüyor’’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.