İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

FRANSA: YORUM YOK

Fransa, TBMM’ye sunulan Fransa hakkında soykırım yasa teklifleri konusunda yorum yapmak istemiyor. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Laurence Aver, konuyla ilgili bir soru üzerine, “bu yasa TBMM’yi ilgilendirir, biz konuda yorum yapamayız” dedi. Türkiye ile ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesinden yana olduklarını belirten Aver, Türkiye’nin Fransa’ya yönelik ekonomik önlemlerinin Fransa tarafından AB’ye götürülüp götürülmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de, gümrük birliğinin ihlal edilip edilmediği konusunun Fransa tarafından değil, Avrupa Birliği tarafından değerlendirilerek tepki gösterilebileceğini söyledi.

Fransa’da Yeşil ve Komünist parlamenterler, Fransa’nın Cezayir’de yaptığı işkenceleri Meclis gündemine geçen yıl sonu getirmek istemişler, ancak Başbakan Lionel Jospin, “bu konuyu Meclis değil, tarihçiler araştırsın” diyerek karşı çıkmıştı.

Bu arada, Le Figaro gazetesinde, Fransız işgaline uğrayan Gaziantep kentinin Fransa’da kabul edilen sözde Ermeni soykırımına ilişkin yasayla ilgili görüşlerini yansıtan bir haber yayınlandı. Haberde, Gaziantep halkının yasaya karşı duyduğu rahatsızlık dile getirilirken, yerel yöneticilerin, bu konunun Türkiye’nin AB’ye adaylığını zorlaştırmaması ve Paris ile ilişkilerin temelde bozulmaması dileğinde bulundukları belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.