İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

’Gerçek soykırım Çeçenistan’da’

Yandarbiyev, Akgün Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında, Rusya’yı, Çeçenistan halkına karşı soykırım uygulamakla suçladı. Yandarbiyev, “bu savaşın sadece Çeçenistan halkına karşı değil, tüm İslam dünyasına karşı sürdürüldüğünü” savundu.

Çeçenistan’daki savaşın ardında Hıristiyan mafyasının bulunduğunu belirten Yandarbiyev, Avrupa ülkeleri, BM ve diğer uluslararası örgütleri de, “bu savaşa seyirci kalarak, soykırımın devam etmesinden” sorumlu tuttu.

Ülkesinde binlerce kişinin işkenceyle öldürüldüğünü söyleyen eski Devlet Başkanı, savaşla ilgili belgeleri BM ve uluslararası kuruluşlara ulaştırdıklarını, ancak hiçbir girişimde bulunulmadığını ifade etti.

“Çeçenistan’a karşı başlatılan işgal girişiminin Haçlı seferi olduğunu düşünüyoruz” diyen Yandarbiyev, ABD, Fransa ve diğer birçok Batılı ülkenin son zamanlarda Ermeni soykırımı iddialarını gündeme getirdiklerini hatırlatarak, “Ermeni soykırımı iddialarında bulunanlar, gerçek soykırım görmek istiyorlarsa Çeçenistan’a baksınlar” dedi.

ABD ve Batılı ülkelerin soykırım iddialarıyla Türkiye’yi zayıf düşürmek istediklerini söyleyen Yandarbiyev, “Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu ve daima mazlumların yanında olduğunu” kaydetti.

Çeçenistan’ın eski Devlet Başkanı, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Türkiye’ye bir kırgınlıklarının olup olmadığına” ilişkin bir soru üzerine, “hiçbir kırgınlıklarının olmadığını” belirtti ve Türk halkına yaptığı insani yardımlar nedeniyle teşekkür etti. Yandarbiyev, bir başka soru üzerine, Mavi Akım enerji projesini eleştirdiklerini belirtti.

Yorumlar kapatıldı.