İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız konsolosluğuna silahlı saldırı

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu binasına ruhsatsız tabancasıyla 6 el ateş ettikten sonra yakalanan Fevzi Özçelik, tutuklandı. Adliyeden çıkarken, ‘Kahrolsun Fransa. Fransa’yı mermi manyağı yapacağım’ diye bağıran Özçelik güçlükle sakinleştirildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na önceki gün 22.30’da 7.65 milimetre çaplı ruhsatsız tabancayla 6 el ateş eden 22 yaşındaki Fevzi Özçelik, gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan ve herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı çıkmayan Fevzi Özçelik, adliyeye sevkedildi.

ALKOL ALMIŞTIM SİNİRLENDİM

Nöbetçi mahkemedeki ifadesinde Özçelik, olay akşamı televizyonda Fransa Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı yasasını kabul etmesiyle ilgili bir program olduğunu belirterek, ‘Alkol almıştım. Bunun etkisiyle sinirlenip Fransız Başkonsolosluğu’na gittim ve 6 el ateş ettim. Olay yerinde bulunan polisler tarafından da yakalandım’ dedi.

Olayda kullandığı ruhsatsız tabancayı 1996’da bir arkadaşından aldığını ifade eden Özçelik, silahlı saldırı konusunda kimsenin kendisini azmettirmediğini kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.