İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara Sanayi Odası Başkanı: ‘Fransa kadar Türkiye de ihmalkâr’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Fransa Parlamentosu’nda kabul edilen “sözde Ermeni soykırımı” yasası konusunda Fransa’nın suçu kadar, Türkiye’nin de ihmali olduğunu söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği konferansta konuşan, ASO Başkanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin dış politikasının yetersiz olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“Fransa’yı elbette ben de kınıyorum. Acaba suçu sadece Fransa’ya yüklemek doğru mu? Kendimizdeki eksikliği de görmeliyiz. Türkiye yıllardır bu konuda neler yapmıştır? Komşularımızla iyi ilişkilerde değiliz. 3-5 gün bağırıp tekrar susmakla bu işler çözülmez. Ermeni tasarısı konusunda Türkiye hiçbir zaman çok ciddi girişimlerde bulunmamıştır. Türkiye’nin fiziki yapısı, coğrafi durumu, dünya üzerindeki konumu, boğazları, stratejik yapısıyla maalesef istenilen düzeye gelemiyor.”

“AVRUPA SEVİYESİNE GELMEK İÇİN 60 YIL GEREKİYOR”

Çağlayan, Avrupa seviyesine gelmek için 60 yıla gereksinim olduğunu hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk insanının milli gelirden aldığı pay 3 bin doların altında. 3 bin doların altındaki bir gelirle Avrupa Birliği’ne giremezsiniz. Çünkü diğer Avrupa Birliği ülkelerinin kişi başına gelirleri 8-10 bin dolardır. Türkiye’nin bu trendi yakalaması için daha çok yıllar gerekiyor. Enflasyon belasında kurtulmak gerekiyor. Gerçi bazı kesimlerin enflasyondan beslendikleri bilinmektedir. Mevcut vergi verenlerin üzerine yeni ilave vergiler icat ederek ekonomi kurtarılmaz.”

Yorumlar kapatıldı.