İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni gelinin aşkına şimdi de baba engeli

Ermeni Gayena ile Harranlı Yılmaz’ın başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Şanlıurfa’daki düğün sırasında ‘‘vizesi bitti’’ diye gözaltına alınıp sınır dışı edilen Gaye- na’ya bu kez de babası izin vermiyor. Damat Yılmaz ise aşkı için Ermenistan’a gitmeye razı…

Yaz tatilinde Fethiye’de tanışıp evlenme kararı alan Harranlı Yılmaz Afşin ile Ermenistanlı Gayena Taroyan’ın aşkına, bu kez de gelinin babası darbe vurdu. Ermenistan, babanın isteğiyle evlilik işlemleri için ülkesine dönen Gayena’ya çıkış izni vermedi. Eşinin yolunu gözleyen Harranlı Yılmaz, ‘‘O gelmezse her şeyi göze alarak ben Ermenistan’a giderim’’ dedi.

Tanıştıktan sonra birbirlerine aşık olan ve evlenmeye karar veren Yılmaz ile Gayena’nın başına gelmeyen kalmadı. Önce Ermeni gelin Gayena, vizesi bittiği gerekçesiyle Şanlıurfa polisi tarafından düğününde gözaltına alındı. Çift, ilk gecelerini Emniyet Müdürlüğü koridorlarında geçirdi. Gayena Taroyan, ertesi sabah Gürcistan üzerinden sınırdışı edildi.

Aldığı geçici ve kısa süreli vizeyle yeniden Şanlıurfa’ya gelen Gayena, kısa süreli vizesi dolunca ülkesine dönmek istemediğinden Türk yetkililerden yardım istedi. Fakat prosedür gereği evlenmek için ülkesinden bazı evraklar gerektiğinden, Gayena 10 gün önce Ermenistan’ın Armagi Kenti’ndeki ailesinin yanına dönmek zorunda kaldı.

Bu kez de Gayena’nın bir Türkle evlenmesine karşı çıkan sinema işletmecisi babası Stepan Taroyan, kızının yurtdışına çıkışına yasak konulması isteğiyle yetkili makamlara başvurdu. Ermenistan hükümeti de Gayena’nın çıkışına izin verilmemesi için tüm sınır kapılarını uyardı.

O gelmezse ben giderim

Evlilik işlemleri için gittiği ülkesinden dönemeyen Gayena Taroyan, ailesinden gizlice Fethiye’deki kocası Yılmaz’ı ve Şanlıurfa’daki ailesini arayarak gözyaşı döküyor. Ülkesinin aldığı kararı eşi Yılmaz’a bildiren Gayena, bir çözüm yolu bulmasını istiyor. Gayena’nın ülkesinde mahsur kaldığını öğrenen Yılmaz Afşin, bu sorunun bir süre daha çözülmemesi halinde herşeyi göze alarak Ermenistan’a gideceğini belirterek, ‘‘Ülkesi ona çıkış yasağı koymuş. Ailesi de evlenmemize karşı. Bir Türk ile Ermeni’nin birbirini sevmesi günah mı? Aşk sınır tanımaz. O gelemezse her şeyi göze alıp ben giderim. Biz birbirimizi seviyoruz. Bizi ayırmasınlar’’ diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.