İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MGK eylem planını görüşüyor

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında, Çankaya Köşkü’nde saat 09.30’da toplandı. Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere, ilgili kuruluşlarla yaptığı değerlendirmeler sonucu Fransa’ya karşı hazırladığı seçenekli eylem planını, MGK’nın gündemine getiriyor.

Dışişleri Bakanlığı, ilgili kuruluşlarla yaptığı istişare sonucunda seçenekli bir eylem planını hükümete sunmuştu. Bu plan bugünkü toplantıda değerlendirilecek.

İHALELER

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın da Fransa’nın askeri ihalelerden dışlanma seçeneğinin de içinde bulunduğu ayrı bir yaptırım listesini sunması bekleniyor.

Tasarının kabulünden hemen sonra Ermenistan’a karşı ortak politika arayışları için Azerbaycan’a giden Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Faruk Loğoğlu da Kurul’a temaslarıyla ilgili bilgi verecek.

‘BEYAZ ENERJİ’ DE GÜNDEMDE

Öte yandan toplantıda, son bir ayda organize suç örgütlerine ve yolsuzluğa karşı yürütülen operasyonlar da değerlendirilecek.

Bu kapsamda Beyaz Enerji Operasyonu’nun da gündeme gelmesi bekleniyor. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın operasyonla ilgili Kurul üyelerine bilgi verecekleri belirtiliyor.

Toplantının dış gelişmeler bölümünde de Avrupa Birliği, Ortadoğu barış süreci ve Kıbrıs konusunun ağırlıklı olarak ele alınması bekleniyor. Bu çerçevede, çalışmaları devam eden Ulusal Program’ın gündeme geleceği ve Kürtçe televizyon konusunun da tartışılacağı ifade ediliyor.

Yorumlar kapatıldı.