İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çiller’den Chirac’a ‘Ermeni mesajı’

Çiller, sözde Ermeni soykırımı yasası ile ilgili olarak Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’a bir mesaj gönderdi. Tansu Çiller mesajında, Türk milletinin, Fransız Meclisi tarafından kabul edilen, yanlış ve adaletsiz Ermeni suçlamalarını destekleyen karardan çok büyük ölçüde rahatsız olduğunu kaydetti.

“Bu karar, tarihi gerçekleri çarpıtmakla kalmamış, aynı zamanda Türk milletini derinden üzmüştür” diyen Çiller, bu kararın sonucu olarak yüzyıllar boyunca gelişerek gelmiş bulunan Türk-Fransız dostluğunun, onarılmaz şekilde zarar göreceğini vurguladı.

Çiller, mesajında şunları kaydetti:

“Ben, ortak görevimizin, kuşaklar boyunca ülkelerimizin sorumluluk sahibi ve ileri görüşlü devlet adamları tarafından oluşturulan mevcut iyi ilişkilere zarar vermek değil, milletlerimiz arasındaki dostane ilişkileri korumak ve daha ileriye götürmek olduğuna inanıyorum.

Bu çerçevede, sizin kişisel müdahalenizin, bu, ülkeme karşı adil olmayan, düşmanca hareketi durdurabileceği inancındayım.

Bay Başkan, bunun için sizi, bu karara karşı güçlü bir karşı çıkış göstermeye ve durdurmak için gerekli bütün uygun tedbirleri almaya çağırıyorum.”

Yorumlar kapatıldı.